Pysseltips för drömmare.

Jag är väldigt förtjust i de brittiska länderna (inklusive Irland) och har många idealiserade drömmar om att resa och se hela UK, från Yorkshires böljande grönlandskap till Skottlands Höglandskust med sina vindpinade slätter och ljungmarker. En dag planerar jag även att bosätta mig i antingen England eller Irland.

 

För att hela tiden ha mina drömmar framför mig fick jag inspirationen att göra mig en egen resekarta över United Kingdom. Jag såg nämligen en affischs som hade gjort något liknande över USA.

 

Jag rotade fram en träbit, ca 40x50 som i storlek. Detta var en träbit av ljust träslag. Dock vill man ju ha den mörka tonen och det enda du behöver göra är att blanda ihop lite oljefärg (brunt + rött + svart) för att sedan applicera färgen med mycket vatten. På detta sätt får du en jättefin mörk yta men kvisthål och träts struktur lyser igenom.

Skissa upp ditt land/stad/kontinent med en ljus akvarellpenna, använd vattenbaserad oljefärg för att måla landet/staden/kontinenten. Vattenbaserad oljefärg torkar lagom långsamt och därför hinner du karva ut städernas/ländernas namn medan det torkar. Gör detta med kanske en tandpetare.

Sist av allt, köp tvåfärgade knappnålar och börja välja ut dina resemål. Jag använder röda nålar för kommande resor och kommer att byta ut en röd nål mot en gul när jag har varit där!

 

Om ni målar er resekarta får ni gärna visa mig! juditweegar@gmail.com


Kommentarer
Postat av: klara

Alltså helt fantastiskt! Jättefint!

2012-07-02 @ 13:16:42
URL: http://sjolejon.blogg.se
Postat av: Pauline

alltså åh så himla fin och inspirerande grej!!

2012-07-02 @ 20:22:09
URL: http://rememberpauline.blogg.se
Postat av: Lova

Otroligt fin reskarta! Nästan så att jag måste göra en till mig själv ;)

Svar: Gör en och visa för mig sen!/J
Judit

2012-07-10 @ 13:11:19
URL: http://flickor.blogg.se
Postat av: Daria

så himla fint!

2012-07-13 @ 00:43:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0