I smala gränder bakom stängda dörrar.

Jag har precis kommit hem från en familjeresa till Spanien, Nerja, Costa del Sol - solsemester och pina colada, röda britter och servitriser som säger "tack så micket" och förväntar sig hejdlöst med dricks från de dumma svenskarna. Men även i Nerja där turismen verkat utplåna minsta lilla tecken på ett spanskt vardagsliv finns Spanien kvar. Man måste bara leta på rätt ställen, gå på rätt gata, ibland till och med leta på de platser som från utsidan verkar som återvändsgränder. Det är som att hitta den gömda passagen till Narnia, det är bakom pälsar och ylletröjor i en garderob som Spanjorerna sitter och spelar tärning och dricker espresso.
 
Jag fick ett par glimtar av det spanska livet i Nerja och i de småstäder som vi besökte. Tanter som sitter på pinnstolar på var sida av en smal gata utanför sitt hem och snattrar åt varandra på spanska medan de röker söta cigaretter. Killar som stannar sina mopeder utanför ett bostadshus sent på kvällen, visslar högt upp mot ett öppet fönster på tredje våningen för att därefter får följeslag från en annan kille som hoppar upp bakpå mopeden, utan att utbyta ett ord mer än "hola" åker de iväg.
 
När det var siesta i Nerja passade jag på att måla och skissa lite, den första bilden är en ganska slarvig akvarell + blyerts föreställande ett par spanska ungdomstrubadurer som gör ett genrep inför en spelning på på en svartbar. Den andra bilden är en akvarell över utsikten från vårt hus där vi bodde (mina morföräldrars hus). Dock gör bilden inte den rättvisa, utsikten var fantastisk.
 
Vi hörs snart, var kreativa nu när det är sommar!
/J

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh, vilka konstvärk kära Judit! Önskar att jag får se allt ljuvligt du berättar om med egna ögon någon gång.
Storlängtar till ditt nästa inlägg!

Svar: Tack ska du ha vännen, det får du säkert göra så småningom. Du behöver nog inte vänta länge. Kyss!
Judit

2012-07-02 @ 11:10:11
URL: http://bridge.blogg.se
Postat av: Melwa

Förlåt mig, för nu uttrycker jag mig på ren svenska, men: fan, vad bra du är!

Och jag gillar dina skriftliga beskrivningar av Spanien-resan också. Det där med killarna på moped låter som från en Almodovar-film (vilket är en enorm komplimang från min sida eftersom han är min favoritregissör.)

Svar: Hundra kyssar till dig, blir glad i magen.Åh så kul! Det är inte ofta unga människor gillar spansk eller italiensk film, alltid kul! Och tack för den enorma komplimangen. Själv är min favoritregissör Tarantino (originellt).
Judit

2012-07-02 @ 12:34:31
URL: http://melwabythegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0