Once there was a girl named NaomiNaomi hade en båt med röda segel. Båten hade hon döpt till Vilda efter skeppet som sades kunde segla med dig till det stora vattenfallet. Vilda bar Naomi och Naomi älskade havet. Hon var flickan med båten med de röda seglen och hon var aldrig rädd. En dag när vinden skallrade i hamncaféts fönster och fick båtluckorna att slå upp på vid gavel lossade Naomi ankare och Vilda bar henne ut till havs. Folk sade i många år att hon seglat till världens ende, till det stora vattenfallet, där hon nu lever i världen mellan liv och död.

Ni som bor i Stockholm kanske är medvetna om att den stora årliga loppisen i Hornstull ägde rum i söndags? Jag var iallafall där ett tag och trots halvtaskigt väder som tvingade mig att dra hem tidigt så lyckades jag hitta en del saker för nästan inga pengar alls. Klänningen på bilden köpte jag för ynka 40 kr och halsbandet för 20 kr. Sedan fann jag även ett par otroligt fina mockaskor för 20 kr, en blus för 30 kr och ännu en klänning för 20.
Jag övar i nuläget på att måla med akvarell, vilket är det svåraste i hela världen! Man kan inte ångra sig, man måste ha otroligt bra papper för att det inte ska bli hål mm. och man vet aldrig om man har för mycket vatten eller för mycket färg! Jag beundrar dem som klarar av det.

Ha det så bra! Jag återgår nu till mitt måleri. 


Books and stuffBöcker är det bästa som finns, inte bara innehåller de allt man någonsin behöver för att bli lycklig, de är dekorativa också! Det finaste vore ifall jag en dag stod som ärvtagerska till en sådan boning som den mittersta bilden visar! Någon avlägsen stofil till släkting som aldrig vågat ta kontakt med sina blodsrelaterade hade en dag kolavippat och jag får ärva hela hans livs samlingar! Det vore bättre än alla pengar i världen! (nästan.)


Gomorron.Sommaren kommer att bli fin! Jag har satt upp en del mål:

1: Jag ska lära mig att jonglera med tre bollar.
2: Jag ska sy minst ett par byxor, en klänning och två toppar.
3: Jag ska måla en stor surrealistisk tavla.
4: jag ska spara pengar så att jag senare kan plugga utomlands.
5. Jag SKA skaffa en jordglob (helst innan sommaren).
6: Jag ska hitta en fin och asbillig tv-möbel.
7: Jag ska plugga matte.

We have all been sailor girlsFann ett par bilder av mig i den obligatoriska sjömanskostymen! Hur många flickor har aldrig klätt sig i blårandiga kläder med guldknappar? Dessa bilder är ca 1 år gamla.

Sommarhatt och kyrkogård
Är det inte ganska trevligt nu när sommaren är här att få köpa sig en solhatt? Jag har letat länge och noga, i små dyra hattaffärer, och sen hittade jag denna godbit på Åhléns vid Centralen! Bra storlek och lagom speciell!


Nu skall jag berätta om en av mina egenheter när det gäller kyrkogårdar . Nej, jag har inte någon pervers fetish när det gäller döden, jag älskar helt enkelt den lugna stämningen. Har ni någonsin besökt en kyrkogård i annat syfte än att sköta om någon släktings grav? Jag har gjort det ett par helger för att måla av miljön (på norra kyrkogården vid Karolinska), det är helt fantastiskt! Man tar med sig lite papper, akvarell, pennor och penslar, kaffe i termos och gör en heldag av det! Jag kan lova er att en mer fridfull och vacker plats finns inte!
Som ni nu kanske förstår så blev jag överlycklig när jag fick jobb som "trädgårdsmästare" där i sommar! Jag kommer att få arbeta i nio timmar varje dag i tre veckor, plus att jag kommer att få vara ensam minst en vecka. SO NICE!
Jag inspirerats av andra bloggar till att måla en bild av mig själv (inte likt utan bara med samma kläder), jag kommer inte att göra det varje gång, men det vore trevligt att då och då göra det!

And I'm sorry, I will not continue with translating my posts into English, unfortunately I don't have the time..


Pyssel

Något som är trevligt är att pressa blommor! Det är enkelt och det blir nästan alltid bra. (Den lilla blomman är på min header)

Something that is nice is to press flowers! It's simple and it looks good almost every time. (The small flower is in my header)

Lugna stunder


Jag ser allt att ett par har lyckats hitta hit! Det var ju roligt!
Jag har idag sovit till 12.00 och planerar att fortsätta att ta det lugnt! Ni som går första året på gymnasiet eller redan har avslutat det vet hur hemska dessa sista veckor är!
Jag lyckades tyvärr inte hitta några krukväxter som jag hade hoppats på igår, ingenting i min budget i alla fall. Men jag ska fortsätta leta nästa vecka också. Jag ska även köpa ett tunt sammetstyg som jag ska sy en mantel av, jag och min vän har nämligen bestämt oss för att återuppliva mantelmodet (från typ medeltiden). Min mantel ska vara mörkgrön med silverspänne, huva är en självklarhet! Vore det inte stiligt att i höst ha mantel istället för jacka?
Bilderna på mig är ifrån min systers och min tripp till staden för att finna badkläder (vilket är helt omöjligt för mig, det får nog bli det billigaste H&M kan erbjuda då jag hatar att ha på mig tajta kläder), vi smet in på en liten sidogata som jag visste ledde till en av Stockholms finaste gränder. Se bara på den vackra dörren i bakgrunden på den första bilden, så fint!
I nästa inlägg ska jag förklara lite mer om mig själv, så att ni vet vem som skriver.
Böckerna på bilden är en liten del av min samling, dock är dessa böcker lite speciella och jag hoppas att ni har läst några av dem? Cider med Rosie står näst längst åt vänster och är en fantastisk bok med underbara personskildringar. Sedan är ju Tove Jansson min favoritförfattare så muminböckerna är ett måste.


Today
I slept until 12:00 and I will continue to take it easy. Those of you who are studying first year at high school (in Sweden, at the age of 16) knows how stressful it is.
I unfortunately, did not find any plants yesterday. But I will surely continue the search.
I will also buy some fabric, because me and my friend have decided to reinstate the cloak. My cloak shall be dark green with silver buckle! Would it not be nice to have a cloak instead of jacket this autumn?
 
The books in the picture is a small part of my collection, however, these books are a bit special. "Cider with Rosie" is a fantastic book with wonderful personal stories. Then, of course Tove Jansson my favorite authors so I have a lot of the Moomin books. And who did not read Harry Potter as a child?


Lördagsmys

 
Idag är en sådan där trevlig dag då jag inte behöver plugga! Alla tusen prov har gjorts och detsamma gäller alla uppsatser. Detta blir en helg att njuta av!
Igår tog jag en tripp till innerstaden för att köpa mig något fint. Jag lyckades finna ett par fantastiska låga gummistövlar från "Din sko" och även en fin ananastopp från "Topshop". Jag kommer att visa lite bilder av dem någon dag!
Idag planerar jag att köpa ett par krukväxter då jag råkat ha ihjäl mina gamla, ack det gör så ont att se sina växter långsamt dö på grund av överbevattning... Senare ska jag iallafall möta upp ett par vänner för att roa mig med tedrickning och filmtittning. Ikväll kommer ett till lite mer innehållsrikt inlägg! Och än en gång, jag älskar att kunna lägga upp så stora bilder!
(Bilden föreställer min vän Bea samt en kopp jag köpte i en antikaffär)


Today
is one of those nice days when I don't have to study! All the tests have been done and same with all essays.
This will be a weekend to enjoy!
Yesterday I took a trip to the city to buy me something nice. I managed to find some great low rubber boots from "Din sko" and also a nice pineapple top from "Topshop". I will show you some pictures of them some day!
Today I plan to buy a few plants when I accidentally kill my old ones, oh it hurts so bad to see plants die slowly because of over-watering ... Anyway, later I will meet up with a few friends to enjoy myself with tea drinking and film watching. See you later!
(Bilden föreställer min vän Bea samt en kopp jag köpte i en antikaffär)


Back on track


 
På två av bilderna är det jag och den tredje är en bild från min inspirationsvägg hemma.
 
Thistlefield.blogg.se
Gosh, det känns som minst 10 år sedan jag sist skrev ett blogginlägg till min förra blogg, trots att det högst kan ha varit ett par månader sedan. Dock har jag fått en mycket uppskattad paus och är redo att dra igång på nytt!
Min förra blogg hette Visystrar.blogspot.com och oturligt nog slutade jag att blogga precis när jag började få en del läsare och kommentarer, men jag hoppas att denna blogg skall bli av lite högre kvalitet och därför lite intressantare att följa.
Jag bytte från blogspot till blogg.se eftersom jag aldrig lyckades lära mig systemet. Nu, efter ett par timmars arbete igår lyckades jag koda Thistlefield så att jag nu kan ha rikti
stora bilder samt kunde lägga upp en egen
header (YES)
Jag som driver denna blogg heter Judit Weegar och jag går på gymnasiet. Thistlefield kommer att vara en fotografi, inspiration, second hand, konst samt dagboksblogg. Jag har drömmar och visioner som jag kommer att delge er, och jag hoppas mina idéer kan hjälpa er också!

Thistlefield.blogg.se

Gosh
, it feels like at least 10 years since I posted something on my last blog. However, I have received a nice and long break and I'm now ready to start up again! My last blog was called "Visystrar.blogspot.com" and unfortunately, I stopped blogging just as I began to get some readers and comments, but I hope this blog will be a bit more interesting to follow than the other one because I am now a bit more experienced than I was before.
The operator of this blog is called Judith Weegar. I have dreams and visions that I will share with you, and I hope my ideas can help you too!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0