Dawn.


Ljusa färger till talldoft och myggbett, doften av konvaljer och nyslaget hö. Tusen och åter tusen nätter under syrsornas sång, kan inte somna än.I would love to live like a summer dawn, always the same, yet unique. The first lights that lines the sky with gold and violet, the first day of the rest of our lives. It's like the first tulip in spring, the first sign of longer days and brighter nights, the light is our spirit.
If I was the dawn itself, then I would wander across the sky, then stop, to let my red rays shine over the sea, so that the horizon would seem to be endless. I would shine over the city and let those who are up early, see me in all my perfection.
I would shine for those who are living in the dark.

Jag hoppas ni får en fin midsommar, utan regn. För min del slipper jag gå upp klockan 05:00, och jag slipper sitta och rensa ogräs under piskande regn och åska så denna helg kan inte bli mindre än lyckad! Vi ses på söndag mina systrar.Ibland kan vintrarna vara gröna, ibland kan en bh vara en topp?Birthday Gifts and little things

Jag känner att livet vore föga värt att leva utan min jordglob...Vi packade våra väskor fulla med rabattkuponger och ett dussin strumpor. I handbagaget lade vi våra minnen, inte alla fick plats, men de viktigaste. Vår mor har lärt oss att stoppa pengarna i skorna och att alltid packa det viktigaste sist. Vi kysste far adjö men tittar hastigt bort för att inte se ifall han kanske grät. Vi reste jorden runt, såg vita tigrar och savanner lika stora som havet, när allting blev för stort och vi blev för små så tog vi varandras händer och lät universum forma sig efter oss.Perfumes,
French chocolate gift boxes, velvet purses and cups with "Lilla My" on em, that's my life!
The cup I got for my birthday from my sister and the globe was from my mother. The small bag I bought for $1 at a flea market! I am now ready for anything!

Parties and cups of coffee

The party continued all night and we drank our morningcoffee at dawn and watched the sun rice over the pine forest. Vi satt tätt intill varandra så att vi alla kunde dela på samma filt och vi nynnade sakta på en melodi utan namn. När de första solstrålarna målade himlen violett önskade vi oss alla något, något som i just denna stund verkade finnas inom räckhåll.

Jag har målat en del de senaste dagarna. morgonkaffe och fester som pågår hela nätterna är något jag förknippar med sommaren.Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade på bloggen, jag började jobba i måndags på kyrkogården och har haft fullt upp med det. På morgonen är det uppstigning klockan 05:00 då det tar närmare en timme för mig att ta mig till kyrkogården (!), men jag har ett par fina böcker att läsa på min färd, just nu är det "Anne på Grönkulla" som förgyller min morgon. Mina arbetsuppgifter är att: Vattna blommor (gud hjälpe mig vad tungt det är!), plantera sommarblommor (mysigast!), kratta kottar (tråkigast), rensa ogräs (trevligt då man kan snacka med sin arbetskamrat mycket), senare kommer jag säkert att få göra andra saker också.
En annan fin sak är att jag fyllde år i fredags! Jag är nu bara ett år ifrån independence! Jag fick även otroligt fina presenter av min syster, mor och far! Jag ska visa dem på bild snarast!

thistlegirls with green fingers

Vi är flickorna med gröna fingrar, allt vi rör vid blir till grönt guld, drar upp tistlar med roten och låter bäret smälta på tungan. Vi lever om våren och sover om vintern, vi är inte mer än naturen självt. Får träden att växa upp till molnen, får myntan att välla över i rabatten, får måsarna att skratta, får ljungen att lysa violett om natten. Vårat hår är solen, våra fingrar är trädens grenar och våra ben är skogens stammar. Vi är flickrna med gröna fingrar och vi är naturens barn.Idag tog skolan slut och livet började. Jag ska se till att leva ut den här sommaren. Först ska jag jobba tre veckor på min kära kyrkogåd (vilket jag längtar så till!), då blir det till att gå upp 05.30 varje morgon då jag börar kl. 07.00 och jag har en lång väg att åka, sedan ska jag bara vila ut på mitt landställe en eller två veckor, sedan blir det som det blir! Jag ska iallafall se till att umgås mycket med vänner och att uppleva nattlivet i Stockholm lite mer ofta! Något som är riktigt jobbigt (!) är att jag har fått ett virus på min dator! (jag fick det när jag besökte en blogg) Detta gör att mitt internet ibland stängs ned vilket drabbar bloggen! Jag får ta och starta om datorn från noll...


Deer in the headlights

Thistlegirl on a thistle field, is not aware of the tags on her skin, can't see how the day turns into night, can't hear how quiet it is. She never cry, then there's nothing to cry about, she is never afraid, then there's nothing to be afraid of.Ibland känner man för blixtfoton och ibland gör man inte det. Personligen tycker jag att blixten kan ge en ganska otrevlig effekt då allt blir så rått, man kan inte gömma sig bakom skuggor, alla små fel syns direkt och jag har en tendens att de väldit rädd ut på bilder som är tagna med blixt. Men ibland är det råa precis vad man vill ha.
Kläderna jag ar på mig är i det billigaste laget. Jag måste säga att ja är grym på att hitt billiga kläder. Den blåa golftröjan är från Stadsmissionen och kostade 40 kr, skorna är från en loppis och kostade 20 kr, känningen (som ser ut som en kjol) är dock ny från H&M och kostade 100 kr.

Wishlist

Alla har vi en personlig önskelista... Här är min!En vacker antik fåtölj i någon varm färg...Fina resväskor att ställa på rad, kanske använda som bord. (jag har två redan så jag är på väg!)Åh, smycken gjorda av växter, stenar eller skal från havet är ju det finaste!Band och tyger så att jag kan sy mina egna kläder. Jag vill ha ett helt rum med tyger, knappar, band och symaskiner!


Fast, mest av allt vill jag ha en jordglob... Detta är dock det svåraste att finna då jag är otroligt kräsen. Den ska vara vacker och se antik ut, dock måste den vara i politisk-nutid, den får inte vara för stor men heller inte för liten, den ska inte vara gjord helt i plast och den får absolut inte vara blå (!)

Rawness

Sometimes you just have to let go, låta bli att vara rädd och träda in i ett annat medvetande. Våga ha genomskinlig tröja utan bh under, våga ha ljusrosa läppstift till nitjacka, våga säga hey boy, do you have a girlfriend?Night huntingEn akvarellmålning (A3 storlek) jag gjorde igår/idag. Övar på att få färgen att flyta ut precis så mycket som jag vill, det är otroligt svårt! Jag måste dock måla väldigt snabbt eftersom jag inte har något riktigt akvarellblock utan målar på ganska tunt papper. Jag får vänta tills nästa månad med att köpa ett nytt block då jag har helt slut på pengar redan.

RSS 2.0